Колишня очільниця Податкової служби на Одещині отримала 6 років тюрми за спробу підкупити прокурора

    суд,арест

    Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обрала покарання ексначальниці Головного управління Державної податкової служби в Одеській області у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

    Як повідомляє пресслужба суду, колишню чиновницю та її першого заступника визнали винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 КК України (Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі).

    Колишньому першому заступнику чиновниці суд призначив позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 3 роки, з конфіскацією майна та позбавленням 5 рангу державного службовця.

    У повідомленні не вказані прізвища підозрюваних. За даними видання "Слово і діло", йдеться про колишню виконувачку обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби в Одеській області Наталію Чеботарьову та її заступника Володимира Мосійчука, їх звинувачували у пропозиції та наданні $25 тисяч хабаря начальнику управління прокуратури Одеської області Михайлу Сербіну.

    За даними слідства, Чеботарьова разом із своїм першим заступником Мосійчуком запропонували начальнику управління прокуратури Одеської області Михайлу Сербіну щомісячно надавати неправомірну вигоду у $25 тисяч. У відповідь той мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаній із отриманням хабарів від підприємців.

    Як встановило слідство, лише за листопад 2019 року Чеботарьова разом із Мосійчуком нібито отримали від підприємців $250 тисяч неправомірної вигоди. Перед цим, у жовтні, вони розставляли на ключові посади своїх людей, щоб потім створити таку схему.

    Перший транш грошей підозрювана передала Сербіну 13 грудня, який зафіксували детективи НАБУ.

    Автор: Михайло Орлюк